Новини

Молитвена седмица 2017

Автор Лилия Чакърова - .

Пролетната молитвена седмица в Църква на адвентистите от седмия ден град Варна - "Център" започна с вдъхновяваща детска програма. Събиранията ще се провеждат всеки ден от седмицата до 1 април. Краят на инициативата съвпада с обряда Господна вечеря, който ще се състои на 1 април от 11 часа.

Можете отново да се зарадвате на участието с нашите малки приятели, като кликнете >>>ТУК<<<.

Младежка молитвена седмица 2017

Автор Мария Петрова - .

Много обичам Младежката Молитвена Седмица. Това е, може би, един от най-приятните моменти през годината. Има нещо специално в това – всяка вечер млади хора да се събират заедно, да се молят заедно и да имат обща тема, вест през цялата седмица.
И тази година имахме това прекрасно преживяване. В дните от неделя до петък се събирахме всеки ден в залата на църква „Орбита“. Темата беше „Революция – реформацията, която промени света“. Говорихме за Божието Слово, Грехът и вината, Благодатта, Христос, който е центърът на всичко, Кръщението, но през погледа на реформацията и това, което Мартин Лутер е направил.
Идваха както младежи и тийнейджъри, така и родителите им. Всяка вечер минаваше спокойно, непринудено с песни, молитви, споделяне, хапване и всички младежи активно се включиха. Имахме си и водещи – Майка и син – Диана Димитрова и Георги, които ни въвеждаха и приветстваха всяка вечер.
В четвъртък вечер имахме малко по-лично и специално време, в което бяхме заедно, седнали около дълга маса, на която имаше безквасни хлябове, гроздов сок и плодове. Темата беше за „Господната вечеря“ и си помечтахме за времето, в което сам Исус ще ни раздава от хляба и гроздовия сок...
Благодаря на Нашия Любящ, който ни вдъхнови и насърчи! Пожелаваме си повече такива седмици в годината.

Снимки от събитието: >>>ТУК<<<.

 

 

ММС 2017 Орбита

Детска музикална програма

Автор Лилия Чакърова - .

Днес най-малките деца поздравиха с кратка програма дамите по повод наскоро отминалия празник. Стихчета за настъпващата пролет и песнички звучаха в началото на втората част от богослужението.

18 mart

Съботния ден във варненската църква бе посветен на отдел "Служба на жените". Участие взе и камерен състав от мъжки хор "Санктус".

Проповедта бе изнесена от сестра Карола Петрова. Бе поставен силен акцент върху силата на молитвата.

Запис от програмата, състояла се на 18 март, ще намерите в архива на сайта.

Втора младежка викторина Unzip 2017

Автор Лилия Чакърова - .

На 4 март, 2017 в град Пазарджик 64 млади хора и тийнеджъри участваха в Библейска викторина. Kонспектът, по който се подготвяха, включваше книгите: Деяния на Апостолите, Римляни, Галатяни и 1 и 2 Тимотей.

1 викторина

Тази година имаше 4 отбора от Варна – 2 отбора от църква Орбита и 2 отбора от църква Център. За всички варненски отбори беше организирана пробна викторина, с която да свикнат с формата и да сверят до колко са научили материала. Както виждате конспекта беше предизвикателство, особено за най-малкия ни участник Георги Тодоров на 10 години.

2 викторина

3 викторина

4 викторина

5 виктоирна

Финалът беше доста напрегнат, като за първо, второ и трето място се бореха два варненски отбора – Орбитийнс и Енигма и един софийски. В последния кръг отборите можеха да си избират въпроси за 3, 6 и 12 точки. Всеки от отборите си избираше най-сложните въпроси (12 точки) и отговаряха на момента.
Победители станаха Орбитийнс, за втори път, а Енигма се класираха на трето място.
Щастливи сме, че имаше толкова голямо присъствие от Варна – 16 младежи и тийнеджъри учеха и четяха здраво през последните няколко месеца Библията.

8 викторина четящи младежи

В самата викторина участваха 16 отбора: от София, Варна, Пловдив, Ямбол, Русе, Кюстендил и Пазарджик. Журито на тазгодишната викторина, Данаил Антонов, Емил Гаджалов, Димитър Митев и Юлиан Иванов, оценяваше безпристрастно техните отговори.

6 викторина пастори

Имаше духовна, зареждаща и издигаща Словото програма в петък вечер и събота сутрин. Влади Крумов ни потопи в една специална и автентична атмосфера на хваление и вести за нашия Невероятен, Добър, Милостив, Мъдър, Вечен - Исус.


7 викторина многолюдна зала
Благодарим на Бог за всички тези млади хора, които си тръгнаха заредени от това прекрасно преживяване!

Събиране на семействата

Автор Лилия Чакърова - .

На 25 февруари се осъществи среща със семействата от варненската църква. Поканени бяха родителите на децата и юношите. Програмата имаше развлекателен и опознавателен характер. Всички семейства взеха участие, каот първо трябваше да се представят, след което да изпълнят песен по избор. 

Най-малките участници бяха Емили, на 3 години и половина, Цвети и Андрей, на 6 години. Те изпълниха песнички, библейски стихове и свиреха на пиано.

Сред най-забавните и атрактивни участници, безспорно на челно място се класира пасторското "семейство" с тяхната караоке песен!

Безплатна книга

Автор Лилия Чакърова - .

Запознати ли сте с най-силната вест на Исус Христос? Какво представлява действието на Светия Дух? Защо ни е необходима помощ отвън за промяна на характера?

В последните Си думи, отправени към апостолите, Исус разкрива радостта и надеждата от това, че Светият Дух ще дойде на Негово място. Но как да разпознаем присъствието (или отсъствието) Му в нашия живот? Дава ли ни Библията конкретни указания за изпълването с този Божествен Дар?

''Стъпки към лично пробуждане" е заглавието на новата безплатна книга, предоставена от издателство "Нов живот", която разглежда всички въпроси, поставени по-горе. Можете да я изтеглите от линка в публикацията, или да я получите като подарък от сестра Жанна Стефанова (за гр. Варна).

Стъпки към лично пробуждане

Първи рождествен концерт за 2016

Автор Лилия Чакърова - .

На 3 декември размразихме празничното настроение с първия ни зимен концерт. Той беше изнесен от общинския Хор на варненските девойки и жени при хорова школа "Проф. Марин Чонев", с диригент Захарина Милкова-Никитасова и хормайстор Ирена Коларова-Таушанова.

Програмата включваше тематично рождествено слово, изнесено от пастор Витан Вълев, църковнославянски песнопения, творби от български, славянски, западноевропейски композитори и за финал - традиционния химн "Amazing Grace" ("Чудна милост").

И тъй като не може да говорим за светлия празник Рождество Христово и да няма подаръци, хориститите и техните ръководители получиха своя пълен екземпляр от книгата "Копнежът на вековете". Всички гости в залата си тръгнаха с пощенска картичка, на която бяха отбелязани координатите на църквата - в случай, че искат да ни посетят отново на живо, или онлайн да намерят записа от концерта.

Rozhdestven kontsert 2016 3

Rozhdestven kontsert 2016 5

Rozhdestven kontsert 2016 7

Rozhdestven kontsert 2016 9

Rozhdestven kontsert 2016 12

“Добрите мисионски стратегии"

Автор Лилия Чакърова - .

На 20 ноември във Варна се проведе областна конференция под надслов “Добрите мисионски стратегии". Организатор на мероприятието бе отдел "Съботно училище и лично служене".

Събирането започна с приветствие и въведителни думи, поднесени от пастор Георги Кертиков, след което пастор Трифон Трифонов продължи с блок за прослава и молитвени размишления. Насърчени, думата за взеха представители от църквите в Русе, Тутракан, Варна, Добрич, Шумен, Разград и други по-малко населени места в областта.

Конференцията завърши с насоки за развитието на Отдела, представени от неговия председател за България, пастор Трифон Трифонов.

 

konferencia

На 20 ноември във Варна се проведе областна конференция под надслов “Добрите мисионски стратегии". Организатор на мероприятието бе отдел "Съботно училище и лично служене".

Събирането започна с приветствие и въведителни думи, поднесени от пастор Георги Кертиков, след което пастор Трифон Трифонов продължи с блок за прослава и молитвени размишления. Насърчени, думата за взеха представители от църквите в Русе, Тутракан, Варна, Добрич, Шумен, Разград и други по-малко населени места в областта.

Конференцията завърши с насоки за развитието на Отдела, представени от неговия председател за България, пастор Трифон Трифонов.

Неделна МлаДоС

Автор Мария Петрова - .

На 11 септември, 26 младежи от ЦАСД Варна посетиха село Доброплодно и посяха семенцето на доброто. Рано сутринта всички желаещи се събраха и отделиха един ден, за да помогнат на две домакинства и освежиха две чешми в селото.

Неделна МлаДоС 2

Младежи – на възраст от 14 – 35+ преживяха радостта на даването. Кметът на с. Допроплодно – Христо Христов - съдейства за намиране на хора, които се нуждаеха от помощта ни. На едно от семействата – самотна майка с две деца – боядисахме оградата. На другото семейство почистихме двора от няколко диви орехи и храсти. 

В селото има две чешми с хубава питейна вода, които имаха нужда от почистване и варосване. Няколко момчета и малко по-големи мъже направиха това.

Неделна МлаДоС 1  

Сигурна съм, че всеки от нас се върна по-щастлив, защото винаги даването добавя смисъл и радост в живота на човек. Доброто винаги ражда добро и точно това е смисъла на програма МлаДоС. Нека Бог да благослови желанието ни да продължим работата в село Доброплодно и да начертае пътя, който трябва да извървим.

Неделна МлаДоС 3

„Зрелост и Посвещение“

Автор Мария Петрова - .

Младежки Форум „Зрелост и Посвещение“ е един специален празник за всички абитуриенти и абсолвенти от Северна България. 
Радваме се, че и тази година той стана реалност в град Варна с участието на 7 абитуриенти и 3 абсолвенти. Станахме съучастници в този важен момент за всички дипломирали се и се порадвахме на прекрасните им тоалети и прически!

Зрелост и посвещение 2016 1

Това беше нашата бална събота, в която основната тематика беше свързана с решенията за неизвестното за тях бъдеще и че то започва от днес! Младите зрелостници бяха насърчени да рискуват и то за нещата, които Бог им каже! Благодарим за надъхващите вести на току-що завършилата Диляна Чирпналиева, пастор Димитър Митев и водещият на целия форум Благовест Петров.

Зрелост и посвещение 2016 2

В цялата програма участваха гости от Добрич, Русе и всички млади хора от Варна. Имаше песни, молитви, общуване иии... храна. ? Какво повече ни трябва, за да преживеем това духовно парти!

Зрелост и посвещение 2016 3


Можете да разгледате още снимки от събитието във ФЕЙСБУК страницата към сайта.

Отново в град Бяла

Автор Лилия Чакърова - .

На 30 май в град Бяла се проведе "Детска здравна къща". Чрез достъпен интерактивен метод на обучение, децата се запознаха с основните здравни принципи, които е добре още от малки да спазват.

Доктор Бълбуков им разказа за водата, д-р Слънчов и д-р Въздухаров им припомниха колко е важно всеки ден да се срещат с него, д-р Независимост им подчерта, че няма по-хубаво нещо от това да бъдат свободни, д-р Здравков отправи към тях спортни предизвикателства и д-р Безпроблемов им обясни защо е добре да не се ядосват и да бъдат спокойни.

Мероприятието се осъществи благодарение на доброволци от църквата и екипа на здравния отдел.

Снимки от събитието можете да разгледате във ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА ни.