22 март, 2016 | Париж, Франция | Ж-П Баркон, Отдел „Връзки с обществеността”. 

Пастор Рубен де Абреу, президент на Франко-белгийския съюз на ЦАСД, е шокиран от трагичните събития, състояли се във вторник, 22 март 2016. Две терористични нападения причиниха смъртта на най-малко 28 души и раниха повече от 141 души в Брюксел – на летище Завентем и на метростанция Маелбеек.

Ако погледнем целите на нападенията, осъзнаваме какво означава да бъде нападнато международно летище и европейска метростанция в самото сърце на района, където се намират институциите на ЕС. Нападението е срещу самото сърце на човечеството, срещу сърцето на Европа” – заяви Жан-Пол Баркон от Отдела за връзки с обществеността. 

Пастор де Абреу, както и президентите на двете конференции – Северната и Южната френски конференции на ЦАСД – изразяват своите съболезнования на семействата на жертвите, както и на всички пострадали при нападенията.

Пастор Жероен Туинстра, президент на белгийско-люксембургската конференция на ЦАСД, състрадава в болката на семействата и предава съболезнованията на всички членове на адвентните църкви в Белгия.

Пастор де Абреу заяви: „Важно е да работим за мира и справедливостта, избягвайки всяка форма на фанатизъм. ЦАСД състрадава на всички семейства в тази скръб. Евангелието ни призовава да вярваме в надеждата, разкрита чрез Исус Христос във време, когато Бог ще обърше всяка сълза от очите им и няма да има вече смърт, нито жалеене, нито плач”.

ЦАСД в Белгия наброява 2462 членове, разпределени в 31 църкви и 3 организации, и 129 членове в 2 църкви в Люксембург. Тя е партньор на ЕPUB
(United Protestant Church) в Белгия.