13 май – 40 ДНИ НА МОЛИТВА

„Ухае като ангел“

Докато почуках на вратата, една дребна жена на средна възраст я отвори леко, за да ме поздрави. Започнах да обяснявам, че ходя от врата на врата да продавам християнска литература. Тя бързо ме прекъсна и ме попита дали мога да се върна утре. Изглеждаше емоционално разстроена. Разчитах на собствения си опит и отговорих: „Госпожо, обикновено не се връщаме. Така че, ако не се интересувате, всичко е наред. Имаме няколко примерни книги, които мога да ви предложа за около десет до двадесет долара.” Отново тя отхвърли предложението ми и поиска да се върна на следващия ден. Съгласих се и обещах да се върна.
Вратата бързо се затвори.
Въпреки моята упорита съпротива срещу Духа, аз се върнах в дома й. Още преди да успея да спра да чукам, вратата се отвори и тя ме покани вътре да изчакам в кухнята. Бях толкова напълно убеден, че това ще бъде загуба на време, че дори не донесох всичките си книги вътре със себе си. Скоро съжалявах за това решение. На видно място се виждаше празен банков чек, вече подписан. Това означаваше, че тя е готова да закупи книгите; просто трябваше да разбере цената. Започнах да се извинявам на Духа за липсата на вяра.
След завръщането си тя забеляза изложението, който създадох на нейния плот и каза: „Ще купя всяка книга, която имате, ако можете да ми отговорите на един въпрос.“
В шок казах: „Разбира се, всичко!“
„Ти ангел ли си?“ – попита тя.
Поклатих глава. „Не, госпожо, аз не съм ангел.“
– Сигурен ли си, че не си ангел? — попита тя подозрително, примижавайки.
„Да, със сигурност не съм. Можете да попитате майка ми. Тя ще ви каже — отговорих с лека усмивка. Тогава попитах с любопитство: „Защо ми задавате този въпрос?“
Нейният отговор промени цялото ми разбиране за това колко е участвал Бог в срещата ни. Жената ми каза, че една година преди това е имала сън, в който е разговаряла с ангел, чието лице не е виждала поради яркостта му. Когато се събудила, мислейки, че това е просто сън, тя седнала и разбрала, че същият ангел е в края на нейното легло! Ангелът бързо излетял през прозореца и колкото може по-бързо, тя изтичала до прозореца, за да го зърне, но безуспешно.
Когато прибрала главата си назад от прозореца, в стаята се понесла силна миризма. Миризмата била приятна, но непозната. Започнала да търси източника на миризмата. Помирисала всеки парфюм, одеколон, билка, есенция, освежител за въздух, всеки аромат, който успяла да намери. Нито един от тях не съвпадал. Докато не се появих на нейната врата. Жената ми каза: „Имахте тази миризма! Бях толкова поразена, че се паникьосах и затова попитах дали можете да се върнете утре. Реших, че ако сте ангел от Бога, ще се върнете. Не бихте излъгали.“
И като си помислих, че почти се отказах да се върна! Почти щях да пропилея възможността да бъда част от чудо на Бога, като загубих ентусиазма си за душите в рутината на службата.
Тя продължи и каза: „Дори в момента все още миришеш. Помолихме се заедно и се прегърнахме, а тя поиска библейски изучавания.
Подобно на преживяването на Корнилий (Деяния 10), Бог подготвя някого точно сега за вас. Вярвам, че Бог остави този аромат преди повече от година, за да потвърди небесната власт на този, който го носи отново. За щастие Бог не зависи от хората и с радост ще даде същото преживяване на всеки, който желае да предложи себе си за спасението на другите. Ако сте готови да се покорите на водителството на Светия Дух и да се предоставите на небето, тогава ще „ухаете като ангел“ на душа, която Бог е подготвял да получи Неговата благодат и спасение.
Себастиен Бракстън е UX дизайнер, международен говорител и предприемач. Той е главен изпълнителен директор и съосновател на Luminate, мобилно приложение, свързано с писанията на Елън Уайт. Основател е на Fiat Lux, агенция за креативен дизайн, която консултира религиозни организации, за да използва технологиите за Евангелието.
Предизвикателство за сърцето
Когато се предоставим на разположение, за да бъдем използвани от Бог, Той ще организира ситуации, които са не само благословия за човека, на когото служим, но също така ни насърчават в нашето ходене с Христос. Нищо не е толкова вълнуващо, колкото да ходим с Исус и да знаем, че Той работи от наше име, докато се присъединяваме към Него в делото Му.
Кога за последен път се молихте Бог да ви даде подходящи ситуации?
Защо не отдадете времето си, страховете си, себе си на Христос точно сега и да Го помолите да ви използва, за да достигнете до някого за Него днес?
Молитвени нужди
• Молете се за конкретни божествени срещи днес и този уикенд.
• Молете се Бог да ви даде личен контакт за изучаване на Библията и да премахне всеки страх в сърцето ви от изучаване с другите.
• Молете се за нашите братя и сестри в Китай, които се борят под религиозно потисничество.
• Молете се за вярващи, засегнати от наводненията в Дърбан, Южна Африка, и във Филипините.
• Молете се за тези 7 имена в списъка си. Молете се за начини да се свържете с тях.