„Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие. И когато запалят светило, не го слагат под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщи.”- Мат. 5:14-16

“Човечеството няма в себе си никаква светлина. Отделени от Христос, ние сме като незапалена свещ, Но когато се обърнем към Слънцето на правдата и се докоснем до Христос, цялата душа се озарява от светлината на Божественото присъствие. Христовите последователи трябва да бъдат нещо повече от светлина между хората Те са светлината на света… Ангели на славата чакат, за да предадат чрез вас небесна светлина и сила на погиващите души – Мисли от планината на благословението, стр. 36, 37

Въпроси за сърцето: Прочете ли горния пасаж? Осъзнаваш ли че ангелите чакат да работят чрез теб, за да достигнат изгубени хора? Не е ли удивително? Поканен си не само да бъдеш изпълнен със Светия Дух за личното ти освещение, но активно да участваш в разпръскване на истината, любовта и праведността на Христос в света, чието време отлита. Помисли за семейството си, за твоите приятели, съседи и колеги. Помоли Бог да ти покаже, кой се нуждае от светлината на Исус в техния живот? За кого трябва да се молиш и с кого трябва да се свържеш тази седмица?

Повод за прослава: Много страни по света започват внимателно да вдигат техните ограничения. Световната здравна организация казва: „Ако този вирус ни учи на нещо, то е смирение.” Хората осъзнават колко са немощни. Това е невероятна възможност за църквата да покаже на търсещите надеждата, която имаме в Исус.

Призив за молитва:

  • Молете се за Божието благословение на членовете, които карат таксита в Панама сити, като ги използват за подвижни центрове на влияние. Половината от гражданите на Панама живеят в столицата Панама сити.
  • Молете се за Центъра на влияние в град Батамбанг, Камбоджа. Той включва фитнес център, вегетариански ресторант, игрище, църква, здравно образование, музикално образование и училище за изучаване на чужди езици. Молете се за Божието благословение над всички тези дейности и искайте служенето да се разшири и Бог да доведе хора, чиито сърца Той е подготвил.
  • Молете се за планираната от Адвентна служба на жените евангелизация с малки групи в района на Западна Нигерия.
  • Молете се за служенето на новооткрития Адвентен Център за зависими в Орландо, Флорида, САЩ, който подпомага борбата срещу епидемията от опиум. Молете се също и за милионите, които копнеят да се освободят от зависимостите.