“А ето втората [подобна на нея] заповед: „Да възлюбиш ближния си като себе си“. Друга заповед по-голяма от тия няма.“ (Марк 12:31)

“Първата работа на християните е да бъдат единни в семейството. Тяхното влияние се разпростира и върху съседите, и върху приятели наблизо и далеч. Хората, приели светлината, трябва да я оставят да свети с ясни лъчи. Думите им, напоени с аромата на Христовата любов, трябва да бъдат ухание от живот към живот.” – Дом и семейство, стр 36, 37

Въпроси за сърцето: Исус знае вашата сфера на влияние. Познава всяко лице, с което влизате в контакт. Съседите ни са по-голямо мисионско поле, отколкото хората в далечни страни. Имаме привилегията да общуваме активно с тях и да им бъдем светлина. Но това трябва да бъде повече от усмивка и случаен кратък разговор. Как ще чуят истината, ако никой не им я каже и покаже? Ще се молиш ли за възможности да изграждаш приятелство с твоите съседи с цел да им свидетелстваш за Исусовата любов? Ако не познаваш съседите си, готов ли си да излезеш от зоната на твоя комфорт и да им се представиш? Готов ли си да се посветиш на важното служене на евангелизъм за съседите?

Повод за прослава: Йон Р.: Пандемията стана причина трите църкви в нашия окръг да се сближат, когато се свързвахме всеки ден онлайн в молитва по време на 100 дни на молитва.
Славим Бога, сега сме по-обединени в сърце и мисия, отколкото всякога преди това! Джаки Н.: Прославям Бога! Бяхме повече от 20 членове на семейството ни в един дом по време на изолацията, но мога да удостоверя, че никога не гладувахме и никой не се разболя! Алдо Н.: По време на 100 дни на молитва се научих да се моля със смирение. Като резултат, Бог ни благослови и съпругата ми, която не можеше да забременее, сега очаква дете! Н. Дж.: Майка ми и аз се молехме всеки ден в 5.00 сутринта и 12.00 на обяд за 88годишният ми баща и сестра ми да се помирят. Слава на Бога, че двамата се срещнаха и в момента помирението е налице! Глория: Бях в състояние да служа на съседите ми като споделях с тях флаери с Божиите здравни принципи. Бог ми помогна да изляза от зоната ми на комфорт и сега имам връзка с хора в съседството ми!

Призив за молитва:

  • Молете се за вашите съседи. Молете се Бог да ви уреди срещи за връзка с тях, да им помагате и установите приятелство, за да може светлината от Исус да огрява живота им.
  • Молете се за Ренюд хоуп фууд пантри в Оверленд парк, Канзас, САЩ. Те предлагат храна, насърчение и надежда на около 600 семейства (2500 до 3000 души) всяка седмица и са споделили повече от 2000 брошури с библейски уроци и книги Пътят към Христос на английски и испански език. Молете се за всички хранителни банки и служби за обществото на църквите ни по света.
  • Молете се за всички, които са ангажирани в служене онлайн чрез социалните медии, видеа, приложения и уебсайтове за изучаване на Библията. Молете се за богата жетва!
  • Молете се за браковете, които са на крачка от развода. Молете Бог да излекува взаимоотношения, молете се да бъдат пробудени към прощение и Христоподобна любов.