Секретарят на отдел „Здравно служене“ към Съюз на църквите на адвентистите от седмия ден – д-р Лидия Маринова, бе оценена достойно.

Номинация за наградата „Златна ябълка“ на Националната мрежа за деца, получи педиатърът и бивш заместник-кмет на Варна д-р Лидия Маринова, по информация на Moreto.net.

Отличието се връчва за приноса на публични личности, обикновени хора и организации, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Предстои ежегодните награди на Национална мрежа за децата да бъдат връчени за шести път. Тази година церемонията ще се проведе в навечерието на 31 май в София. Тя съвпада и с 10-годишния рожден ден на Национална мрежа за децата. Носителите на „Златна ябълка“ се избират от специално жури от експерти в различни сфери на детското благосъстояние.

Д-р Лидия Маринова е номинирана в категорията „Кампания и социална иновация”.

Като педиатър с повече от 30 години стаж тя организира и безплатно училище за бременни и майки с деца до 3 години във връзка с правилното отглеждане на новороденото. Лидия Маринова е и зам.-председател на постоянната комисия по здравеопазване и на постоянната комисия по социални дейности към Националното сдружение на общините.