Д-р Лидия Маринова спечели наградата „Златна ябълка” на Националната мрежа за децата. Ежегодните награди се присъждат за приноса на публични личности, обикновени хора и организации, допринесли с работата си за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние. Д-р Маринова, която е педиатър с богат опит, доскорошен зам.-кмет на община Варна, настоящ зам.-председател на Общинския съвет и председател на социалната комисия към него, бе удостоена с приз в категорията „Вдъхновител”.
„Това не е награда само за мен, тъй като в житейския и професионалния си път имах щастието да срещна хора, които да застанат зад моите идеи и усилия. Това са хора от неправителствения сектор, от дирекциите по социални дейности и здравеопазване в община Варна, кметът Иван Портних и колегите в Общинския съвет. Благодарна съм и на Бог, че ми дава сили все още да работя в тази сфера, защото децата са кауза, която заслужава нашите усилия, нашите емоции, нашата обич”, коментира д-р Маринова по време на церемонията. Тя благодари за номинацията и за наградата, с която бе отличена за активната си работа по социалната програма на община Варна, за превенция на изоставянето на деца, за подпомагане на семействата с деца с увреждания и за подобряване на здравната култура.
В навечерието на Деня на детето в София ежегодните награди на Национална мрежа за децата бяха връчени за шести път. Церемонията съвпадна и с 10-годишния рожден ден на организацията.Lidia Marinova

Източник: Фейсбук