17 Май – 40 ДНИ НА МОЛИТВА
„Защото Божието Слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.“ (Евреи 4:12)
„Библията би могла да се изучава като клон на човешката наука, но нейната красота е в силата й да спасява душата, която вярва и това е урок, който никога не може да бъде научен по друг начин. Ако на практика Словото не бъде внесено в живота ни, тогава мечът на Духа не може да нарани естественото ни сърце. То е било представено само като поетична фантазия. Сантиментализмът толкова се е увил около сърцето ни, че сърцето не е усетило в достатъчна степен как Словото прониква навътре и отрязва греховните светилища, където се боготвори аз-ът.“ („Нашето най-висше призвание“, стр.203.)

Сърдечно предизвикателство

Библията е пълна с надежда. Тя съдържа всичко необходимо. Добрата новина за спасението е ясно представена на читателя. Но всички тези прекрасни неща от Словото не могат да се използват, ако те не се придвижат от ума ни към сърцето ни и не променят нашите действия. Вярвайки в обещанията на Словото ще имате възможност да приложите на практика написаното. Този процес може да бъде болезнен понякога, но бъдете сигурни, че ще е за ваша полза и ще доведе до по-дълбоко оценяване на вашият Приятел Исус и Неговата истина. Днес имате привилегията да дадете шанс на Божието Слово да се вкорени в сърцето ви, да премахне всичко, което ви унищожава и да изцели живота ви.

Молитвени нужди

●Моли се Бог да ти говори ясно днес чрез Словото Си;
● Моли се да бъдеш убеден и да имаш отворено сърце, което да приеме острия меч на Словото, дори и да те боли;
● Моли се за силата на Светия Дух и Той да използва тези, които превеждат Библията и Духа на пророчеството на много езици;
● Молете се Бог да ни помогне всеки един от нас да стане литературен евангелизатор и да споделим „Светото Слово“ или да кажем думи на насърчение, за тези които са изтощени.
● Молете се за нашите училища и образователни институции да бъдат верни на Божието Слово и Неговата мисия за нашите млади хора.
Присъедини се към 24/7 United in Prayer – присъединете се към другите вярващи по света, молейки се заедно по Zoom в продължение на 40 дни в молитва: