18 Май – 40 ДНИ НА МОЛИТВ

„Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата.“ (2 Тим. 3:16)
„Животът на Бога, който дава живот на света, е в Словото Му. Именно чрез Словото Си Исус излекува болести и изгони демони. Чрез Словото Си Той укроти морето и възкреси мъртвите; и хората бяха свидетели, че Словото Му има сила. Той говореше Божието Слово така, както беше го предал на всички старозаветни писатели. Цялата Библия е изява на Христос. Тя е единственият ни източник на сила. „Служители на Евангелието“, стр.250

Предизвикателство за сърцето

Не е ли изумително, че Библията, Божието Слово, е нещо повече от древни истории! То е Боговдъхновено, което означава, че Бог лично е вдъхновявал библейските автори, излагайки Божиите мисли на „хартия“. Вложеното в тези думи е Неговата животоподдържаща и променяща сила, която може да възроди, възстанови и изкупи. Но Словото дава плодове, само ако се съедини с вяра. Наистина ли вярвате в това, което Бог казва в Словото Си? Кога за последен път сте се доверили на Бог чрез Словото Му и сте Му повярвали, че това, което Той е обещал, ще се сбъдне и че Той ще го направи, дори когато чувствата ви ви казват нещо друго? Ще оставите ли Божието Слово да съживи и възстанови душата ви?

Молитвени нужди
● Молете се за сила, за да имате вяра в Божиите обещания и да не бъдете повлечени от чувствата си на съмнение или страх.
● Молете се за обещанията на Божието Слово за 7-те души в списъка ви.
● Молете се любовта на Исус и истините на Словото Му да навлязат в онези страни, където няма адвентно присъствие.
● Молете се за вярващите, които изпитват голямо религиозно преследване особено в Русия, Китай и страните от Близкия изток.
● Молете се за тези, които са избрали да се кръстят от момента, в който е започнал конфликта в Източна Европа. Молете се тези решения да са окончателни.
Присъедини се към 24/7 United in Prayer– присъединете се към другите вярващи по света молейки се заедно по Zoomв продължение на 40 дни в молитва: https://247unitedprayer.org