На 22 декeмври адвентистка се прочу със завиден резултат. Гладис Бърил би желала да се знае, че е на 92 години и е най-възрастната жена в света, която е завършила официално трасето от 42,156 км. Тя казва, че животът е като маратон. Бърил премина през финалната линия на маратона по скоростно ходене в Хонолу за 9 часа, 53 минути и 16 секунди. Ако този резултат е бил потвърден от представители на Рекордите на Гинес, дамата е щяла да надмине досегашния рекордьор Джени Алън, 90 годишна шотландка, финиширала в лондонския маратон.

gladysЗа Гладис участията в подобни маратони не са чужди. Ежеседмично преминава около 30-50 мили заедно с трениран партньор.

Сега тя има 18 внуци и 26 правнуци, преживяла е загубата на съпруга си преди 2 години и смъртта на единия си син през 1985 г. Приключенията и физическите упражнения поддържат Гладис Бърел през нелекия и живот. Тя казва, че понякога излиза на разходка, поела върху плещите си тежестта на целия свят, но се връща заредена с нови сили. За нея е много важно да поддържа здрав дух в здраво тяло и обръща специално внимание на младите относно важността на движението.

Гладис е чудесен пример за дълголетница, която е преминала през препятствията на живота благодарение на вярата си в Бог и физически упражнения.

Източник: Adventist News Network

 

Може би желаете да научите повече за вашето здраве и да поемете контрол върху него още сега? Предлагаме ви здравен курс, който разглежда следните теми:

1. Вземи здравето си в ръце
2. Да се храним интелигентно
3. Здраво сърце – здрави кости
4. Движение за здраве
5. Как да се справим със стреса?
6. Вашият избор: Защо с лекарства?
7. Пушенето
8. Здравословно тегло
9. Как да намалим риска – рак
10. Растителна диета
11. Здрави семейства
12. Здравословното самочувствие

Ако сте член на адвентната църква, курсът е достъпен онлайн, а ако не сте, можете да получавате списанията на посочен от вас адрес.