Може би повечето от вас добре познават историята за младата еврейка Адаса, която станала царица – Естир? Известно ни е, че тя е имала възможността да напусне чуждата култура заедно с другите свои сънародници, но е избрала да остане в Мидо-Персия. Вероятно и се е налагало да прави компромиси с религиозните си убеждения, но тя е устоявала на принципите си. Какво да кажем за Йосиф? Впечатляваща е историята на един роб, който се превръща в управител! Данаил и неговите другари също служат за пример на младите християни, които са изправени пред житейския кръстопът.

Знаем, че в последните години от историята на света, ще става все по –трудно да отстояваме християнските си принципи. Но с всяко изпитание Бог ни дава и изходен път, както и мъдрост и сили. Писано е: „Не обичайте света, нито каквото е на света. Ако някой обича света, в него няма любов към Отца. Защото всичко, което е в света – похотта на плътта, пожеланието на очите и тщеславието на живота, не е от Отца, но от света.“( 1 Йоаново 2:15,16).

Но как бихме могли да бъдем светлина, ако нямаме пред кого да светим?

CommitedМоже би следната новина би била шокираща за някои, за други повече от добра, а за трети – най-неприятната през този ден.

Акапелният секстет „Committed“, формирал се в университета Оукууд, спечели 100 000 долара и договор за записи с NBC-TV. Мъжете участваха в певческия конкурс „The Sing-Off“ на 20 декември тази година. Миналата година престижната надпревара бе спечелена отново от адвентисти- „Nota“, които са от адвентния университет в Антилските острови.

Шестимата певци впечатлиха тазгодишното жури с представянето си на вдъхновяваща музика и хармонични песни. За окончателната им победа определяща роля играеха зрителските гласове, дадени чрез интернет и с телефонни обаждания.

Докато по света адвентисти печелят музикални конкурси, във Варна ви оставяме сами да прецените какво е мястото на членовете от нашата църква в светските изяви и до каква степен е полезно това свидетелство!

Източник: Adventists Review