Slujba-na-jenite-logo15.1.2011 г. – чудесно начало на новата година! Съботата бе посветена на отдел „Служба на жените„.

Обедното богослужение бе изнесено от Рада Сакалева (заместник отговорник на Отдел „Служба на жените“ за Северна област), която представи кампанията enditnow и Маргарита Георгиева (отговорник на Отдел „Служба на жените“ за Северна област), която говори по темата „Сила за Бога“. Лидерките бяха подготвили разноцветни картички с тематични послания, които бяха раздавани след богослужението на изходите.

 

Rada-SakalevaСлед проповедта, всички дами бяха поканени на специално организирания за тях обяд от Жанна Стефанова и Павлина Андреева – ръководители на отдел „Служба на жените“ за адвентните църкви „А“ и „Б“, град Варна.
Посещаемостта бе много висока – 13 и 14 зали от сградата на адвентната църква бяха препълнени. Изисканият обяд премина в дискусия, на която бяха набелязани следните цели на отдела:

1. Църквата да стане институция в град Варна;
2. Грижа за възрастните членове;
3. Да се познаваме и молим едни за други;
4. Грижа за отсъстващи членове;
5. Общ обяд през определен период от време;
6. Романтична вечеря или обяд;
7. Определяне на слабите точки в църквата;
8. Малки групи;
9. Участие в коледни инициативи – базар и др.;
10.Школа за християнско изкуство и култура.

Margarita-Georgieva
Срещата приключи с размяната на символични подаръци между ръководителките на северната област- Маргарита и Рада и ръководителките за Варна- Жанна и Павлина, като първите получиха керамично ангелче и картичка с лично пожелание, а варненките- чанта с емблемата на отдел „Служба на жените“. Персонални подаръци имаше и за всички посетителки – бижу за мобилен телефон – делфин.

Вечерното богослужение на тема „Библейско гостоприемство“ бе проведено от Рада Сакалева, която насърчи църковните членове, независимо от материалното си състояние, да приемат в домовете си гости.
Динамичният ден за дамите, отговарящи за отделите „Служба на жените“ във Варна и областта завърши с релаксираща разходка в морската градина и разговори „по женски“.

Снимки от събитието може да видите в галерията