За седма поредна година, църквата на адвентистите от седмия ден организира провеждането на детски празник „В света на приключението“.

Мероприятието се проведе в Приморски парк, под Пантеона, срещу общинското игрище в периода от 11 до 15 часа на 16-ти август 2015 г.

Малките посетители отново се зарадваха на традиционните за всяка година атракциони: карусел, лифт, въжен мост, скаутски хляб и други. Този път предизвикателството от поста „Направи си сам“ беше да изрисуват морско камъче и всички деца се справиха чудесно.

Освен забавния празничен елемент, поставихме акцент и върху важни социални знания. На празника поканихме екипи от Спешна медицинска помощ, Пожарна и Полиция. Всички те отзивчиво разясниха най-интересните моменти от своята дейност на малчуганите.

Истинска атракция беше пушещата кукла Сю. За половин ден тя изпуши около 4 пълни кутии цигари. Сю демонстрира какво се случва с белите дробове на пушачите. След всяка изпушена цигара, на децата се показваше как предварително сложената бяла филтърна хартия се оцветява в черно. Вярваме, че сме допринесли за превенцията на тютюнопушенето и нашите малки приятели ще стоят далече от цигарения дим дори когато пораснат големи жени и мъже.

Помислихме и за всички придружители – докато изчакваха децата, те имаха възможност да се включат безплатно в дистанционен курс на тема по техен избор: семейство и възпитание, здраве, история или основни учения на Библията. На родителите предложихме тест, чрез който те определиха стила на възпитание, който упражняват върху децата си. За бабите и дядовците бяхме подготвили любопитен въпросник за здравето.

Снимков спомен от събитието сме качили на страницата във Фейсбук на АКЦИЯ „Усмивка“.