balchikНа 23 октомври сутринта, с пастор Павел Кънев пристигнахме в Балчик. Посрещнаха ни с песни, след което бе дадена думата на пастор Кънев да представи съботноучилищния урок. Той постави акцент върху истинското приятелство и приведе в пример библейската история за Йонатан.

След приключването на урока,  всеки имаше възможност да сподели свои опитности във времето, определено за мисионски минути. Бяха споделени силни и трогателни моменти от живота на нашите братя и сестри. Децата бяха подготвили специален плакат на тема: „Как Бог ни говори”. На него бяха залепили снимки от сайта на варненската адвентна църква, логото на Библейски кореспондентен курс и снимка на пастор Павел Кънев, в чийто район се намира Балчишката адвентна църква.

Вторият час  започна с детска история и с тематично свързаната песен 122 от сините песнарки. Проповедта отново бе насърчаваща. Пастор Павел Кънев  ни каза, че Бог не ни ограничава и ако пред нас има бариери, които ни спират, то те не са препятствие от Бог и само от нас зависи дали ще ги премахнем. Исус казва: „Аз дойдох, за да имат живот и да го имат изобилно” (Йоан 10:10). Творецът желае да приемаме изобилните Му благословения безусловно и да не се опитваме да ги откупваме от Него.

Към края на проповедта мисълта ни бе насочена към идеята, че Бог не иска да се обезкуражаваме. Можем да се уверим в това като прочетем Исая 41:10: „Не бой се, защото Аз съм с тебе; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те подкрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.”

Нека позволим на Бог да работи в нашите сърца и с готовност да приемаме специално подготвените за нас благословения, Амин!