За пета поредна година младежкият отдел на ЦАСД в България организира форум „Гласът на младежите“ за цяла Северна област. Домакин на събитието беше църква Варна, която подслони младежи от Русе, Силистра, Айдемир, Добрич, София. Тази година участниците споделиха открито своето виждане за вярата и споделянето на Исус, за живота и общността в църквата, както и за правилната мотивация на вярващия.

voice of the youth people

Най-младият участник тази година беше 14-годишният Симеон Симеонов, който представи своето есе „Какво променя вярата ни в Бог“.

Simeon Valev

Всяко богослужение беше изпълнено с много хваления и песни, в които се включи цялата църква.
Програмата придоби своя завършек с водещите Ани и Иви, които свързаха всички части на форума.

Ani i Iveto

Секретарят на Пасторския отдел към ЦАСД, пастор Емил Гроздев, подари грамота и книга на всеки от участниците и с това завърши официалната част.

Emo

В събота младежите се включиха и в социални инициативи. Те посетиха петима трудноподвижни възрастни мъже и жени. Младите хора останаха много насърчени и радостни от тази инициатива. 

В неделя имаше специална програма в дома за деца без родителска грижа във Варна, в който се проведоха много игри и забавления за децата. Всички участваха с ентусиазъм и желание.

Видеото от форума e достъпно в архива на църквата – 1-ва част; 2-ра част; 3-та част
Снимките са качени във фейсбук страницата на църквата