За първа година във Варна се проведе фестивал на словото под надслов „Гласът на младежите“. Мероприятието бе организирано от младежкия отдел към СЦАСД – Северна област. Програмата включваше представяне на младежи, основно с авторски произведения. Между отделните участия, формация „Глас на вяра“ и техни приятели, се погрижиха за музикалното хваление. Специално участие в младежкия форум имаха пастор Стоян Петков, пастор Емил Гроздев и ръководителят на отдел „Кореспондентен библейски курс„. Присъстваха около 90 човека, от които 26 участваха с есета, проповеди и дискусии.

Духовната част от събитието започна от петък вечерта на 28 октомври, продължи в събота с „Молитвена закуска“, младежко съботно училище и завърши вечерта в 20:30 със заключителните думи на пастор Димитър Митев – организатор и координатор на фестивала. Той връчи грамота и книга на всеки един от участниците.

В неделя на 30 октомври сутринта, се състоя акцията „благотворителността на шерпите“. Младежи се включиха в пренасянето на багажа на пасторското семейство Стоянови. /Още/

По-късно сутринта, но вече не в хотел „Роял“, а в сградата на варненската църква, с младежите се проведе организационна и дискусионна среща, съпроводена от въпроси за младежката дейност по църквите от Северна област.

Младежите се разделиха мотивирани за съвместни инициативи в рамките на Северна област.

Снимки от събитието може да разгледате в галерията.

Mladejki-festival-Glasyt-na-mladejite_42a