Всяка сряда младежите от Адвентна църква Варна, се събират, за да обсъждат какво са чели от Божието Слово, какво им е направило впечатление и какви опитности са преживели, ходейки с Бога през седмицата.
На едно от тези младежки събирания Гергана Илиева предложи да се организира ходене на хижа за един уикенд близо до Варна на цялата младежка група. Речено – сторено.

На 25 септември – събота, рано сутринта младежите тръгнахме. Имаше достатъчно коли и всички ентусиасти успяха да дойдат. Целта беше хижа Здравец на 2 км. от с. Здравец. Всеки се беше подготвил с храна, кой – сготвил, кой – купил.

На хижата беше прекрасно. Точно пред нея имаше огромна поляна с дървени маси и столове, на които се събрахме. А до нея – микроязовир, който създаваше невероятна панорама. Събрахме се около 20 човека, като до края на деня станахме около 30. Дойдоха и пастор Димитър Митев, и младежкият отговорник Мариела Петкова, която почерпи за рождения си ден.

Hija_Zdravec_1_tnПрограмата беше по-свободна, но все пак имаше определен ред. Започнахме със Съботно училище, водено от Димитър Петров. Надежда Димитрова и Венцислав Димитров се бяха се подготвили с темата за Богослужението, която беше за чуването на Божия глас и влиянието на Святия Дух. Няколко човека разказаха свои опитности. След това направихме общ обяд. В 17.00 ч. се събрахме отново за библейска дискусия, водена от Минчо Добрев. Той прочете Псалм 139, като акцентът бяха 2 стиха:

17 И колко скъпоценни за мене са [тия] Твои помисли, Боже! Колко голямо е числото им!
18 [Ако бих поискал] да ги изброя, те са по-многобройни от пясъка; Събуждам ли се още съм с Тебе.

Въпросът за дискусията беше: Ако сме с постоянното съзнание, че Бог е винаги около нас, ще правим ли глупостите, които вършим в живота си?

Hija_Zdravec_2_tnHija_Zdravec_3_tn


Вечерта бяхме останали малко хора, но беше изключително забавно с игрите, организирани от Гергана Илиева. Игри с пукане на балони, надяждане и игра с прехвърляне на бонбони в лъжици между няколко човека в отбор. Накрая 8 човека останаха да нощуват и да завършат уикенда подобаващо.

Подготвил материала – Катя Ихчиева

Снимки – Атанас Симеонов