Даниел ПелПривет от Русе!

Част от младежите от църквата на адвентистите във Варна изкарахме незабравим уикенд в Русе.

В клуб „Браво“ бе организиран Младежки вдъхновяващ уикенд под наслов „Копай надълбоко“. Водещи бяха младо семейство от Норвегия – Силвия и Даниел Пел (на снимката вдясно), които от началото на своя брак, сключен преди 7 години, пътуват много, за да проповядват.

Темите, които разгледахме заедно по време на Младежки вдъхновяващ уикенд носеха атрактивните заглавия:

  1. Двойна порция
  2. Да влезеш в неговата почивка
  3. Една сигурна вселена
  4. Компромис и гибел
  5. Последната кула на Библията

Силвия и Даниел Пел споделиха личната опитност, която са преживяли с Бог. Силвия Пел разказа за своя инициатива – организиране на кореспондентен библейски курс. Както българският кореспондентен библейски курс е символ на изключително насърчителни и невероятни опитности, така и в норвежкия благословенията не закъснели.

Част от вдъхновяващите послания, които чухме в град Русе бяха: „Исус ни води винаги напред и желае да израснем във всяка сфера от нашия живот. Когато се намираме в затворен кръг, Бог ни призовава да се изправим, да го потърсим и да излезем от тинята на греха.“ – Даниел Пел. В петък разгледахме живота на Елисей и се убедихме, че наистина, Бог е подготвил за нас не по-малко специални благословения от тези, дарени на него.

Сега е наш ред да вдъхновяваме хората, с които общуваме и „… нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата“ (Матей 5:16)!

Снимки от семинара може да разгледате в нашата галерия.