Zelena sybota Debrene 2015 19

На 20-ти юни адвентисти от североизточна България се събраха на традиционната „Зелена събота“ край село Дебрене. Организаторите отново ни зарадваха с перфектната подготовка на събитието. Тази година мотото беше: „Наслади се!“ и бе подкрепено от пакетче, запълнено с бучки кафява захар. Китка красиво оцветен равнец бе поднесена за спомен на всеки присъстващ.

Zelena sybota Debrene 2015 11

Първата част на богослужението бе Съботно училище, по време на което се разгледа седмичният урок по групи. За децата бяха подготвени занимания, които приковаха вниманието им и ги мотивираха да разгънат творческия си потенциал.

Zelena sybota Debrene 2015 03

Zelena sybota Debrene 2015 02

Проповедта представи пастор Петър Кузев. Дошъл специално за богослужението от Пловдив, бе попитан кое е най-важното, което иска да сподели със събралите се вярващи. На този въпрос той отговори: „Вестта, която искам да предам на църквите, събрани на зелената събота днес е, че Божията благодат не изключва никой човек и Бог може да употребява дори злото (когато му го предадем) и да го превърне в добро.“

Zelena sybota Debrene 2015 09

Искрено сантиментален момент от мероприятието беше изпращането на скъпото за нас пасторско семейство Божидара и Слави Митреви. Те имаха кратко интервю пред присъстващите, след което приеха сърдечни поздрави, пожелания и насърчителни думи от миряните и от своите колеги – пастори.

Zelena sybota Debrene 2015 17

Вдъхновена от духа на християнската събота, Ани Митева сподели: „Защо избрах да бъда на „Зелена събота“? Аз съм от Добрич, от 20 години съм в църквата и за втори път присъствам в Дебрене на „Зелена събота“. Тук съм, защото искам да видя божието присъствие, искам да видя божиите дела в природата, искам да почувствам и хората, които много по-рядко срещам. Днес видях много познати, които отдавна не бях виждала и чувала. Чувствам вярващите много топли и близки чрез божията любов и милостта му към нас. Един ден, преживян по този начин, ме изпълва с много радост, много любов и сила от Бога. Ще запомня това зелено училище и ще предложа на тези, които са пропускали досега да дойдат, да се присъединят догодина.  
Благодаря на великия Бог, защото когато имаме божия мир, божията любов – това като имаме, имаме всичко. Благодаря на Бог, че ни събра, благодаря на хората, които дойдоха.“

Съботата на открито приключи неусетно, защото беше еднакво насърчителна, духовна, спокойна и интересна както за най-малките, така и за всички присъстващи на мероприятието.

{gallery}Snimki_statii/Debrene-2015{/gallery}