semeistvo MiteviДнес, 26.06.2010г., посрещнахме семейство Митеви. Димитър Митев ще бъде областен пастор за Северна област в следващите пет години.

Формация „Глас на вяра” имаше привилегията първа да поздрави Димитър и Юлия. Те изпяха химна си „Огнена вяра”, с който им пожелаха в тях да се запази вярата и през мандата си да запалят искрата в още много хора и църкви. В началото момичетата излязоха с няколко запалени свещи. Докато пееха „Ако с твоята свещ разпалиш друга, а своя палмък тя на друг дари…” половината момичета запалиха свещите на останалите. В края новият пастор и жена му получиха символичен подарък – по една запалена свещичка. Така „Глас на вяра” им предаде частица от своята вяра.

Децата също бяха подготвили подаръци. Те имаха специални послания към Димитър и Юлия. Старейшините поздравиха семейството с библейски пасажи и подариха прекрасен букет и цвете в саксия. Специалният подарък беше часовник-кормило за новия „кормчия”, който да води църква Варна по курса на небесния Капитан.

Семейство Митеви получи още картина, на която бе изобразен Новият Ерусалим, която тематично се допълни от песента „Светият град Ерусалим”, изпълнена от Корнелия.

След като получи всички подаръци и поздрави, Димитър Митев говори за съботното училище. Неговата увлекателна проповед завърши със зала, пълна с вдигнати ръце, показващи колко хора желаят да бъдат съпричастни на „делото с небесно пълномощие”. След часа всички присъстващи имаха възможността лично да се ръкуват и запознаят с новия пастор.