Днес, 18.12.2010 г., се проведе първият, от общо два благотворителни концерта за деца с ментални увреждания от град Варна. Организатор и домакин на мероприятието бе варненската централна църква на адвентистите от седмия ден. Активни членове от тази църква, от месец септември, в продължение на 3 месеца, подпомагат дейността на социалната кухня при фондация „Вяра, надежда и любов“. Фондацията е поела присърце отговорността по изхранването на 270 души, от които 80 са деца с ментални увреждания. Повечето от децата присъстваха в адвентата църква на специално организираната за тях рождествена програма. За всяко дете имаше торбичка с лакомства, шоколадово яйце, а почерпка бе предвидена и за родителите.

Rojdestvena-programa-za-80-deca-s-mentalni-uvrejdania-tnКонцертът включваше популярни музикални произведения, изпълнени на пиано от децата Вероника, Виктор и Мартина, стихчета, рецитирани от най-малките ни приятели и свежи песни, представени от формация „Глас на вяра“ и приятели.

Видео запис може да гледате в архива. За още снимки заповядайте в галерията

Утре, 19.12.2010 г., ще се проведе вторият благотворителен концерт. Той ще се състои в Гранд Мол Варна от 17 часа. Основни участници отново ще бъдат младежите от формация „Глас на вяра“ при Църква на адвентистите от седмия ден град Варна и техни приятели. Събраните средства ще бъдат използвани за хранителни помощи и осигуряването на специализирана психологическа помощ на 80-те деца с ментални увреждания.