На 20 януари в галерия „Арт Маркони” стартира поредицата „Разширени хоризонти”, представяща млади автори, имали възможността да допълнят и съизмерят своя творчески кръгозор с културата и колорита на далечни страни. Мая Димитрова, член на варненската адвентна църква, представи страната на Северното сияние – Норвегия. Самата художничка бе възпрепятствана да посети собствената си изложба, тъй като в момента е извън страната.

Мая е възпитаник на Училището по изкуства „Добри Христов” – Варна и Техническия университет – специалност „промишлен дизайн”. В момента защитава магистратура в град Берген – Норвегия.

Изложбата посетиха както познати на Мая от църквата, така и известни личности като Красимир Бенбенков, Йорданка Манева, фотографа Ангел Ненов и други. Водеща на събитието бе Ваня Маркова, съсобственик на галерията, заедно с Георги Апостолов. Слово имаше и Светлин Ненов. Той акцентира върху духовния полъх, носещ се от картините на младата художничка.

Ако все още сте нямали възможността да се запознаете с творчеството на Мая, можете да посетите изложбата и до 10 февруари.

{gallery}Snimki_statii/Izlojba-Maya-H{/gallery}

Снимки: © Мая Димитрова, личен архив