Празникът Рождество Христово стана повод миналата седмица да се проведе среща на несемейните. Долните редове са разказ от участничка в събитието, която пише:

„Когато вкусиш Божията благодат и Божията милост, получаваш уверението, че Бог благоволи в това което се случва. Както когато благоволи в изпращането на Своя Единороден Син тук на земята. Това Божие благоволение преживяхме през изтеклата седмица, когато трябваше да се подготвяме за една вълнуваща среща на брега на морето. Имаше такъв сняг и лед дори във Варна и региона, че

neobvyrzani-sreshtaнепрестанно се молехме за добро време. Бог се погрижи за температурите и разтопи ледовете. Много от хората пътуваха с коли, а други с автобус и влак. Настанихме се в хотел „Роял бийч“ на 400 метра отц хотел „Журналист“. Хотелът е тризвезден и разполага конферентна зала за повече от 100 души, ресторант като отделни сгради до него. След настаняването установихме, че групата ни е около 70 души на различна възраст. Бяхме посрещнати в едни прекрасни условия от организаторите сем. Къневи и персонала на хотела. Страхотно поддържаната база беше украсена подобаващо за предстоящите празници. Всяка стая разполагаше с топла баня, климатик, телевизор, минибар и пухени завивки. Бяхме запознати с програмата и времето до вечеря в 18.00часа прекарахме в срещи и разговори. Имаше братя и сестри от София, Враца, Пазарджик, Стражица, Пирдоп, Казанлък, Силистра, Балчик, Добрич, Варна, Долен Чифлик и други населени места от страната. На вечерята беше поздравена една рожденничка от групата с изненада за всички торта с искрящ фонтан. Виждала го бях само по филмите. Ресторантът също беше украсен и обстановката също беше много приятна. Някой от групата за първи път посещаваха хотел от такава категория. Благодарността и задоволството на групата красноречиво говореха за подходящия избор на мястото на тази среща. Храната беше вегетарианска. След вечеря бяхме поканени на проповед в конферентната зала на тема раждането на Исус придружена от откъси от филм, които ни пренесоха във времето на Рождество. Прибирайки се по стаите дочухме звуци на китара, решихме да открием музиканта за да ни посвири на другия ден. Имахме сестра владееща клавирните инструменти и брат, които свиреше на хармоника.

Съботния ден беше изпълнен с много вълнуващи срещи и разговори на духовни теми. Урокът беше разгледан в пет групи като по един представител от група имаше задача да обобщи разисквания в края. След кратка почивка ни беше изнесена проповед от пастор Кънев, озаглавена „Той дойде в нашия свят“. Тя беше като продължение на започнатото в петък вечер с акцент Божията любов – безусловно давана. Следобедните часове се срещнахме със семейство от Балчик, запознали се на подобна среща. След това пастор Кънев изнесе проповед под надслов „Да бъдеш подарък за рожденния си ден“ с център Исус. След вечеря проведохме „Вечер на талантите“. Всеки изявил желание беше включен с любимото си изпълнение. Пяха се песни, рецитираха се стихотворения, разказаха се много опитности. Всеки присъствал на срещата получи подарък за спомен. Съботата ни се стори много кратка въпреки многото ни преживявания.

За пореден път установихме, че времето за такива срещи трябва да е по-дълго. За следващата среща има вероятност да бъде поне за 5 дни. Бяхме запознати с проекта на отдел „Семейно служене“ и клуб „Естир“ за 2011год., където ще има гост говорител от Испания. Снимките, които си правихме ще ни напомнят за преживяното и за Божията непрестанна грижа.

Сега когато пиша този материал отново е заледено. Тези дни на срещата бяха повече от подарък за всички нас. Благодарни сме на всички участвали в организирането на срещата за отделеното време и безусловното служене с любов към другите.“

Още снимки >>> тук<<<