На 4 март, 2017 в град Пазарджик 64 млади хора и тийнеджъри участваха в Библейска викторина. Kонспектът, по който се подготвяха, включваше книгите: Деяния на Апостолите, Римляни, Галатяни и 1 и 2 Тимотей.

1 викторина

Тази година имаше 4 отбора от Варна – 2 отбора от църква Орбита и 2 отбора от църква Център. За всички варненски отбори беше организирана пробна викторина, с която да свикнат с формата и да сверят до колко са научили материала. Както виждате конспекта беше предизвикателство, особено за най-малкия ни участник Георги Тодоров на 10 години.

2 викторина

3 викторина

4 викторина

5 виктоирна

Финалът беше доста напрегнат, като за първо, второ и трето място се бореха два варненски отбора – Орбитийнс и Енигма и един софийски. В последния кръг отборите можеха да си избират въпроси за 3, 6 и 12 точки. Всеки от отборите си избираше най-сложните въпроси (12 точки) и отговаряха на момента.
Победители станаха Орбитийнс, за втори път, а Енигма се класираха на трето място.
Щастливи сме, че имаше толкова голямо присъствие от Варна – 16 младежи и тийнеджъри учеха и четяха здраво през последните няколко месеца Библията.

8 викторина четящи младежи

В самата викторина участваха 16 отбора: от София, Варна, Пловдив, Ямбол, Русе, Кюстендил и Пазарджик. Журито на тазгодишната викторина, Данаил Антонов, Емил Гаджалов, Димитър Митев и Юлиан Иванов, оценяваше безпристрастно техните отговори.

6 викторина пастори

Имаше духовна, зареждаща и издигаща Словото програма в петък вечер и събота сутрин. Влади Крумов ни потопи в една специална и автентична атмосфера на хваление и вести за нашия Невероятен, Добър, Милостив, Мъдър, Вечен – Исус.

7 викторина многолюдна зала
Благодарим на Бог за всички тези млади хора, които си тръгнаха заредени от това прекрасно преживяване!