За втора поредна година, доброволци от варненската адвентна църква приемат присърце съдбата на живущите в приюта за бездомни. Всичко започва от няколко човека, които успяват да привлекат към каузата стабилен екип, който с радост посреща нуждата от подкрепа.

Живка Стефанова, координатор на инициативата споделя:

„Започнахме посещението в приюта за бездомни на 25.12.2015 г., когато им занесохме повече от 100 порции ориз с пилешко бутче.

От тогава насам успяхме да организираме, сготвим и занесем над 700 порции с храна за хората, които си нямат дом; на хората, при които Бог ни подбуди да отидем.

За това време, в което бяхме решили да правим регулярни посещения с цел носене на храна, имахме възможност да представим нашето разбиране за християнство на практика! Без условия, без да очакваме нищо в замяна…просто порция храна и голяма усмивка със желанието да сме показали една малка част от Божията любов…..и така до идния декември, когато здраве и живот, ще започнем отново…“

food homeless people

Освен да отговорим на нуждата за допълнително храна, се постарахме да засвидетелстваме нашето уважение със скромен подарък, поднесен на всяка дама по случай нейния празник – 8-ми март. Бяха раздадени подаръчни комплекта за 40 дами, които живеят в приюта за бездомни – защото всяка жена заслужава поне веднъж в годината специално отношение!

gifts homeless people

Нека Бог благославя изобилно всички дарители, които са пожертвали от своите средства и време, за да се включат в това благотворително начинание. Служейки на нуждаещите се, ние упражняваме поклонение пред славата на Бог, Който ни е дал тази възможност:

 „Поклонението, което Бог приема за чисто и непорочно, се изразява в това да се грижиш за сираци и вдовици, когато са в нужда, и да останеш неосквернен от светското влияние.“ (Яков 1:27)

За всички наши приятели, които четат публикациите ни и не са от Варна, ще се радваме, ако споделите с нас вашите успешни практики. В случай, че сега прохождате, с удоволствие бихме ви дали някои полезни насоки – не се колебайте да се свържете с нас!