Един от най-добрите неврохирурзи в света – д-р Бен Карсън, известен с успешното разделяне на сиамски близнаци и още редица впечатляващи операции, е адвентист и кандидат за президент в САЩ.

Неговата личност стана повод не само за политически, но и религиозни дебати, излизащи дори извън рамките на континента.

По повод на това списание Аdventistreview пише:

Църквата на адвентистите от седмия ден в Северна Америка, в отговор на повишения интерес към нея, стартира нов уебсайт, за да помогне представянето си пред хората, които са заинтересувани да научат повече.

Сайтът WhoAreAdventists.org представя общ поглед към историята и вярванията на Църквата, на фона на усърдният ѝ ангажимент да да помага на хора, преживели бедствия и да служи чрез обществено полезен труд и иновативни програми за здраве и уелнес в цялата страна и по целия свят.

„Свидетели сме на повишен интерес към „Адвентната история“ през последните месеци.“ – каза Даниел Джаксън, председател на Северноамериканската дивизия. „И докато адвентистите сме смирена общност от вярващи, ние искаме да направим възможно най-лесно за хората да научат за нашите отличителни християнските вярвания и в крайна сметка, може би, да посетят за общение една от нашите църкви.“

Уебсайтът предлага малки „порции“ информация за всеки, който е притиснат от времето, но се интересува от основното представяне на адвентната църква, съобщиха църковни лидери. Включени са функции, предназначени за тези, които искат да научат още повече за адвентистите, включително връзки към други сайтове.“

За всички наши читатели, които следят последните новини от Варна и се вълнуват от местната власт, съобщаваме, че вече 4 години Адвентната църква има свой представител в Общината. Д-р Лидия Маринова е завършила Медицинския университет във Варна. От 30 години работи като педиатър. Омъжена е, с две деца. Работи и с неправителствени организации в областта на здравеопазването и социалните дейности. Експерт е в комисията за деца с хронични заболявания и деца със специални образователни нужди.
От 2011 до 2013 г. е общински съветник. През лятото на 2013 г. е назначена за зам.-кмет на Варна и напуска местния парламент. На последните избори през 2015 тя отново заема позицията на общински съветник.

Като църква ние се разграничаваме от политическия живот, но подкрепяме всички, които утвърждават християнските ценности и показват хуманно отношение към нуждаещите се от подкрепа.