Дълго време обмислях какво заглавие да поставя на публикацията, с оглед да провокирам максимален интерес. Не поставям акцент върху това кой взема и кой не Господната вечеря! Бих искала да споделя с вас приятната причина, поради която активни църковни членове на варненската църква отложиха участието си в обряда. На 2-ри април, събота, в град Велико Търново националният хор при църквата на адвентистите изнесе концерт. От варненския регион пеят около 20 човека.

А ето и кои класически произведения включваше програмата, в редът, в който бяха изпълнени:

Б. Сесъл Гейтс – „Отче наш“

А. Вивалди – „Gloria in excelsis Deo“ из кантата „Gloria“

Рандъл Стоп – „Плачът на Еремия“ – lamentations of jeremiah

Ц. Франк – „Panis Angelicus“ – солист Петя Плугчиева – сопрано

Й. Хайдн – „Te Deum“ No 2

Дж. Верди – „Хор на поробените евреи“

Дж. Ратър – „Сам Бог да те благослови“

Ш. Гуно – „Sanctus“ из „Тържествена меса“ – солист Петя Плугчиева

Водещи бяха Дарина от Велико Търново и Милен Георгиев, секретар на Съюза на ЦАСД.

The-Voice-of-Hope_TNГласът на надеждата („THE VOICE OF HOPE“) е Представителен хор на Църквата на адвентистите от седмия ден в България. Основан е на 3-ти септември 1990г. Художествен ръководител и диригент на хора е Веселин Василев, а корепетитори- Божидар Пенев и Надежда Георгиева, която се присъедини към състава по време на хоровия лагер от 1-ви до 3-ти април 2011г.

Репертоарът на хора включва над 100 заглавия на духовни песни и кантатно-ораториални творби от различни епохи и стилове, написани боговдъхновено от славянски, европейски и американски композитори. Този хоров колектив доставя наслада на хиляди слушатели не само у нас, но и в много европейски страни като: Гърция, Румъния, Украйна, Македония, Сърбия, Австрия, Германия, Холандия, Белгия, Франция, Англия и др.

„Гласът на надеждата“ винаги успява да завладее дори и слушателят с най-изтънчен музикален вкус чрез своята естественост, живост и голяма динамична амплитуда.

Следващото участие на хорът ще бъде в Англия на 9-ти април, след което на 16-ти и 17-ти април ще пее в Търговище и в Горна Оряховица.

Срещата с Представителния хор на адвентистите в България е истинско удоволствие за всяка публика!